Vrij zonnige tot zonnige start, overdag weer meer wolken (met een buitje?) (2024)

Vandaag:

Vandaag wordt het rustiger. De buien verdwijnen al zou een heel enkele misschien toch in de loop van de dag hier of daar nog kunnen op poppen. De wind neemt ook verder af en de temperaturen kunnen wat recht krabbelen richting een graad of 11. Wel met die kanttekening dat de start van de dag behoorlijk koud is met temperaturen die hier en daar maar amper boven nul steken en met wat vorst aan de grond. Er is overdag dan vervolgens behoorlijk wat ruimte voor de zon al duiken er overdag zeker stapelwolken op en doordat het veel minder waait, zal het een vrij aardige dag zijn. De bewolking neemt wel toe, zeker in de middag. De wind is aanvankelijk daarbij noord tot noordoost, overdag draaiend naar west tot noordwest tegen de avond.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking snel verder toe en na middernacht gaat het al snel weer regenen. De minima zitten dan weer wat hoger, rond 7-8 graden. Ook de wind spant aan en wordt weer vrij krachtig tot krachtig aan de kust, boven land matig tot vrij krachtig. Er zijn weer pieken mogelijk tot 50-60 km per uur tegen de ochtend. Zeker aan zee, iets minder boven land.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Vrij zonnige tot zonnige start, overdag weer meer wolken (met een buitje?) (1)

Morgen:

Morgen wordt een erg wisselvallige dag. Die start weer met de doortocht van een regenzone die eerst zorgt voor perioden met regen. Vervolgens komen er opklaringen en die worden gevolgd door, jawel: mogelijk felle buien met opnieuw kans op hagel of een donderklap al is dat laatste minder waarschijnlijk dan tijdens de voorbije dagen, maar zeker niet onmogelijk. Het is wel iets minder koel, maar veel meer dan 11-12 graden zit er toch niet in. Ook de wind spant weer aan uit een nog altijd noordelijke richting. Aan zee zijn tijdelijk weer rukwinden mogelijk tot om en bij 70-75 km per uur, boven land zijn die wat minder. Gaandeweg de dag neemt de wind dan vervolgens weer wat af.

Ook in de nacht naar zaterdag zit er redelijk wat wind uit het noorden en blijven er buien vallen. Dat zijn dan weer typische voorjaarsbuien met alles op en aan. We zitten qua minima zeker tijdens de buien maar rond 4-5 graden.

Overmorgen:

De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan zouden we nog te maken hebben met tal van buien en een gemene wind uit een nog altijd noordelijke hoek. Het blijft koud met maxima die maar amper rond 11 graden zitten tussen de buien door. De wind neemt overdag af.

Ook in de nacht naar zondag zijn lokale buien nog mogelijk. Minima dan rond 3-4 graden.

Later:

Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke tot noordoostelijke stroming met vorming van stapelwolken. Die kunnen zeker lokaal nog wel uitgroeien tot een bui. Het blijft koel met maxima rond 11 graden al staat er dan wel weer minder wind wat het weer beter zal doen aanvoelen.

Het wordt volgende week toch geleidelijk aan wat rustiger. De zon breekt meer door en de maxima kunnen dan geleidelijk weer iets hoger gaan uitkomen, maar het gaat langzaam. Een terugkeer van de warme aprildagen is voorlopig niet aan de orde. Op langere termijn lijkt het allemaal wat meer te beteren, maar dat is nog vrij ver weg.

Samenvatting:

Vandaag is de betere dag van de week. Het is grotendeels droog, al is een enkele bui zeker niet uit te sluiten. Het is eerst na een koude start van de ochtend – met wat lokale grondvorst – zonnig. Overdag verschijnen er echter steeds meer wolken. De wind is eerst zwak noord tot noordoost. Overdag draait die naar noordwest en neemt daarbij langzaam in kracht toe.

Vanavond raakt het bewolkt en na middernacht volgt er regen. Minima rond 7 graden. De wind spant aan en kan tegen de ochtend weer vrij krachtig tot krachtig worden, zeker aan de kust.

Geert, donderdag 18 april, 06.20 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Extra nieuws: Dit jaar vieren de Sterrenjutters in Koksijde hun 10 jarig jubileum. Meer info daarover en wat er daar allemaal te doen is, vind je via deze link: https://www.duinenhuiskoksijde.be/nl/de-sterrenjutters-vieren-feest

Vrij zonnige tot zonnige start, overdag weer meer wolken (met een buitje?) (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6244

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.